keskiviikko 14. elokuuta 2013

Käsitöitä solkenaan

Mä olen niitä ihmisiä joita ei pienempänä peruskoulussa paljon käsityöt napanneet. Ompelukoneetkaan ei tykänneet musta; ne veti kaikki langat tuhannen solmuun jos vilkaisinkaan sinne päin. Koskaan en saanut villasukkaa valmiiksi.

Pari vuotta sitten innostuin. Ostin eri värisiä lankoja ja puikot. Googlasin ohjeet lapasiin ja siitä se lähti. Laajensin pikkuhiljaa lankavalikoimaa ja ostin erilaisia puukkoja eri tarkoituksiin. Ja se oli hauskaa kun näki käden jäljen! Kunnes alkoi olla niskat niin jumissa että kädet puutui. 

Nyt tekis mieli alottaa uus sukkaprojekti. Mutta mutta.. Mulla on kesken yks kaulahuivi, laamalangasta jota ostin myös useita keriä että teen toisenkin huivin. Sitä on tehty kohta vuosi. Kesken on myös J:lle lapaset, yksi toinen huivi ja virkattu matto, siitä tosin puuttuu vaan viimeinen kerros mutku ei saa aikaseks. 

Pitäisiköhän yrittää tänään saada joku taas työn alle niin vois alkaa vääntää niitä sukkia. Kaikki aika vaan kuluu pojan kanssa tai kotitöihin. Tai nukkumiseen. 

Tätäkin kirjoittaessa on nyt kädet niin puuduksissa että pitää lopettaa. Onneksi enää reilu viikko seuraavaan hierontaa.  

Ps. Täällä on koko päivän tullu vettä ku Esterin kuuluisasta ahterista, ei kiva.

3 kommenttia:

 1. En saanut peruskoulussa valmiiksi kuin ne käsityöt, jotka äitini viimeisteli :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä just sain sen maton valmiiks! Enkä voi laittaa sitä lattialle kun kissa kusee siihen kuitenkin.

   Poista
 2. Mulla on sama juttu, että peruskoulussa käsityöt eivät sujuneet (mummo taisi avustaa minua kouluaikaisissa käsitöissä ;)) ja nyt olen pikkuhiljaa palannut kutomisen pariin. :)

  VastaaPoista