keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Vaivaako ummetus?

Ensin totean, että en tiedustele lukijoideni suolen toimintaa, tämä vain on yksi mainoksissa kuulemistani usein toistuvista hokemista. Viime aikoina olen kiinnittänyt huomiota siihen, että ohjelmien välissä saattaa tulla monenkin eri lääkefirman mainos ummetuslääkkeestä.

Olen siis mainosfriikki ja kiinnitän tällaisiin asioihin huomiota. Kovastikin. Lapsena saatoin juosta kesken ruokailun olohuoneeseen jos kuulin että telkkarista tulee hyvä mainos.

Kun talouteemme hankittiin tallentava digiboksi vuosia sitten, huomasin että en ole nähnyt kovin paljon mainoksia sen jälkeen. Kelaan ne. Miksikö? En tiedä. Ehkä en vain jaksa aina katsella samoja mainoksia joissa mainostetaan halpaa makkaraa K-marketissa tai vaihtoehtoisesti niitä ummetuslääkkeitä.

Hyviäkin mainoksia on! Monet tosin ovat vanhoja, jotka ei enää telkkarissa pyöri. Viime aikojen hauskin ehkä on ollut Lidlin mainossarja, jossa se isäntähahmo suhtautuu niin nuivasti ja epäilevästi Lidliin. Mieleeni muistuu myös Fazerin paahtoleipä mainos jossa pointti oli "Sehän kuulosti hyvältä" (leipä siis). Ja erityisesti se, jossa pikkupojat suunnittelivat ajelevansa perheen koiralta karvat pois jotta se muistuttaisi krokotiilia. Ja tähän isä totesi "Sehän kuulosti hyvältä". Hahah!

En kyllä muista sitäkään että mitä mainostettiin, mutta itse mainos (Ullatuuus!) jäi mieleen. Se missä se pikkupoika huutaa kerrostalon pihalla äitiä. Tietty kaikki talon mammat tulee sitten parvekkeille. Ja kun oikea mutsi on saatu myös paikalle, poika kysyy "Vai mitä et sun tukka on oikeesti peruukki?"

Tällä hetkellä olen nauranut (yllättäen) Lidlin mainokselle jossa mainostetaan Grillimaisteri-tuotteita. Siis se, jossa ne miehet grillaa hississä ja kyselee että kellä olikaan pihviä. Hillittömän hauska!

Myöskin MTV3:n sääpalvelumainos on hauska. Siis jos joku ei ole sitä vielä nähnyt niin siinä on Pekka Pouta rannalla ja ihmiset kerääntyy ympärille. Sitten se huokaisee, vaihtaa paikkaa pari kertaa ja jengi vaan seuraa sitä. Ja lopuksi tulee teksti "Suomen paikallisin sääpalvelu". 

Mutta on niitä ärsyttäviäkin mainoksia. Ehkä ne on ärsyttäviä juuri siksi että nekin jää hyvin ihmisten mieliin. Ehkä kaikkien aikojen ärsyttävin on se jossa se pikkutyttö vinkuu Ekovillaa! AAARGH!

Tässä kohtaa moni toteaa mun olevan joko A: kahjo tai B: hyvämuistinen. Suosittelen valitsemaan vaihtoehdon B. Mä vaan muistan mainokset! Jos koulussa olisi ollut erikseen mainoksia käsittelevä oppiaine, numeroni olisi ollut kokeisiin lukemattakaan varmasti kymppi. ...Ja ehkä mulla on outo huumorintaju kun muhun uppoaa joskus outokin huumori. Ehkä olisi hyvä olla näyttämättä pojalle telkkaria enää ollenkaan ettei siitäkin aikojen saatossa tule samanlainen mainosfriikki kuin äidistään. 

Juurikin näin!


Pitäisiköhän mun sittenkin harkita alaa uudestaan ja alkaakin suuntaamaan mainosalalle...?

6 kommenttia:

 1. Mä oli lapsena myös sellainen, että juoksin television ääreen mainostauon alkaessa. :)

  Nyt kun on tullut "Syksynsävelretroa" niin on ollut kiva katsoa vanhoja mainoksia, jotka oli jo vuosien varrella unohtanut. ;)

  VastaaPoista
 2. Todellakin ymmärrän sun rakkauden mainoksiin, enkä laita sulle rastia ruutuun kahjo :D Osaan hoilottaa ison litannian retromainoksia 80-luvulta :D Digiboksi kyllä tekee sen, ettei nämä nykyajan mainokset ole yhtä hyvin hallinnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tulee kelattua kaikki mainokset. Jos joku sattuu kysymään multa (olettaen että tiedän) että oonko nähny sen ja sen mainoksen ni jotkut on jopa hämmästyneitä että mitä, etkö oo nähny?! :D

   Poista
 3. Ahhahah, täällä nauretaan kans näille mainoksille. Välillä tulee kunnon potpourri näitä ihania mainoksia: ummetus, peräpukamat ja tekariliima... Musta paras (?9 näistä on ehdottomasti se peräpukama mainos, jossa nainen hinkkaa persaustaan puuhun :D ihanaa.... Mä täällä koitan lueskella vanhemmasta päästä kirjoituksia, kirjoitat tosi hauskasti, makeat naurut on saatu! :)

  VastaaPoista