keskiviikko 28. elokuuta 2013

Muurahaisia housuissa.

Eilen oli pikkumiehen 1-vuotis valokuvaus. Olipa se haastavaa hommaa.

Kuvaaja oli valinnut jo valmiiksi metsikön/niityn jonne mentiin kuvaamaan kun kelikin oli hyvä. Aikaistettiin kuvausta parilla viikolla juurikin sään takia; olisi ollut ikävää joutua syyskuun puolella studioon kuvaamaan jos olisi satanut. 

Poika on kyllä todella suloinen mutta ei eilen millään meinannut hymyillä ilman hauskuutusta. Ja kuviinhan piti saada se hymykin ikuistettua. Minä siellä sitten kekkasin että hei, leikinpä eläimiä! Metsä raikasi kun ammuin keuhkojeni täydeltä ja hirnuin kuin heppa jne jne.. No, tulihan se iloinen naurukin sieltä! Mahtoi lähistöllä mahdollisesti liikkuneet lenkkeilijät ihmetellä metsästä kuuluvia mölinöitä..

Luonto kosti huonot imitaationi ja kusiainen kiipesi housunlahkeeseen. Ai ---tana! Sekös sitten nauratti vielä enemmän kun äiti hyppi ja loikki ympäriinsä ja hätisteli muurahaisia. Loppu hyvin kaikki hyvin, niitä oli vain kaksi ja ei onneksi noussut mitään näppyjä eikä punoitusta. Kirvelykin loppui illalla.

Noh, kuvauksessa meni reilu tunti ja sitten linssiluteella paloi hermot ja alkoi naama vääntyä. Ei auttanut äidin pupuloikat (joo heh heh) eikä pelleilyt. Kuvia tuli kuitenkin ihan kiitettävästi, tänään sain jo koevedokset ja niitä oli 90 kpl!

Valinnan vaikeus iski. Miten siitä määrästä valitsee muutaman parhaan, kaikia kun ei ole varaa teettää. Kuvan muokkauksesta kun menee erikseen vielä tuntiveloitus. Mies kauhisteli hintaa, mutta sanoin että kerranhan tuo lapsi vaan täyttää vuoden ja mun kuvaajan taidot ei ole niin hyvät että sen tasoisia kuvia saisin kuin tämä kuvaaja. Olipa sillä kyllä erikseen salamat jne ammattivehkeet.

Sitten pitäisi alkaa synttäripirskeitä suunnittelemaan. Ajattelin leipoa elämäni ekan täytekakun, mutta sain muutaman vinkin että juustokakusta tykätään enemmän. Niitä mä osaan tehdäkin :)

Ja haen kohta lainaan vuorokaudeksi läheisestä pesulasta ammattilaisten höyrypuhdistimen, pestään matot ja auton penkit ja mitä nyt innostuu (ehtii) pesemään. Mukavampi pyytää vieraitakin juhlimaan kun ei kissanpissa haise matoissa.

2 kommenttia:

  1. Tiputat vaan vertaamalla kahta keskenään, että kumpi kuva? Vaikeaa se varmasti on :) Oo, saako sellaisia höyrypuhdistimia vuokralle päiväksi? Tähän täytyy perehtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tässä lähellä on ainakin yksi pesula josta saa lainaan. Ehkä Google osaa neuvoa suakin löytämään teiltä päin lainattavan :)

      Poista