tiistai 24. syyskuuta 2013

Pitkää matkaa navigoiden.

Ollaan isännän lomaviikon aikana nyt kävelty enemmän yhdessä, siis koko perheen voimin. Eilen tuli käveltyä n. 13km lenkki ja tänään vähän lyhyempi; 11km. Samalla tosin on hoidettu asioita kuten mummolassa kahvittelua ja geokätköjen etsimistä. 

Innostuin geokätköilystä kevättalvella. Ensimmäisen kätkön hain yksin lähimetsästä ja koska se oli juuri nii hauskaa kuin luulin, jäin koukkuun. Eilen kävimme katsomassa yhtä kätköä jota olen yrittänyt jo kahdesti löytää mutta lenkkeilijät tms ovat aina keskeyttäneet puuhani. Eilen ei ollut häiriötekijöitä mutta kätkö ei silti avautunut mulle vaikka kuinka yritin. Ehkä joku päivä menen sinne itsekseni ajan kanssa pyörimään ;)

Tänään käveltiin läheiselle tähtitornille hakemaan kätköä joka oli kummitellut mielessäni jo pitkään. Aikani pyörittyäni pusikossa löysinkin sen ja vielä helpommasta paikasta kuin olisin luullut. 


Geokätköily on hauskaa! Suosittelen jos on yhtään taipumusta ulkoiluun. Siinä pärjää kai ihan normaalillakin kartalla ja kompassilla mutta prokätköilijät käyttävät erilaisia kämmenmallisia gpslaitteita. Pärjää siinä kyllä älypuhelimellakin; ladattavissa on puhelimesta riippuen erilaisia GPS-sovelluksia joilla pääsee hajulle :)

Tässä meidän lähellä 300m päässä on myös yksi tuore kätkö mutta en ole sitä vielä hoksannut. Kunhan sen ja edellämainitun epäselvän vielä löydän onkin kävelymatkan päästä aikalailla kaikki löydetty. 

2 kommenttia:

  1. HerranJumala sentään! 13 kilometriä on ihan kauhean pitkä matka. Sehän on melkein kuin jostain kaupungista toiseen. Täällä päässä tuli hiki pelkästä ajatuksesta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koko viikon saldoksi tuli noin about 45km kävelyä ja 5 geokätköä. Ja oli kyllä ihanaa lenkkeillä yhdessä! :)

      Ja me mentiin kaupungista toiseen, meiltä on Lahden ja Hollolan rajalle noin kilometri.

      Poista