perjantai 28. kesäkuuta 2013

Kissanpissa.

Kissan lääkärireissu toissapäivänä oli vähintäänkin mielenkiintoinen, jos joku adjektiivi pitää löytää sitä kuvaamaan.

Ensin mentiin kiltisti vastaanottohuoneeseen, nou hätä. Lääkäri kattoo hampaat, korvat ja kuuntelee sydämen. Kissa kehrää ja tätä ihmettelen koska toisinaan kissa on näin käsiteltäessä itse Saatana hiukan hankalampi tapaus. Oli jo puhelimessa puhetta että kissa saa rauhoittavan piikin jonka jälkeen otetaan pissanäyte että selviää mikä siihen pissailuun on oikein syynä.

Kaikki oli ihan fine, kunnes hoitaja nappasi niskasta kiinni pitääkseen kissan kynnet irti lääkäristä kun tämä tuikkaa piikin kankkuun. Varoitin ettei ihan mene helposti eikä mennytkään. Niskasta napattuaan hoitaja saikin kynnet ranteeseensa. Totesi vain, että tämä on normaalia eläinsuojeluyhdistyksen kautta otetuilla kissoilla. Noh, tiukempi ote ja eikun uusi yritys. Ei mennyt ihan niinkuin Strömsössä. Muriseva kissa viltin sisään, hoitaja painiotteella päälle ja lääkäri piikin kanssa sekaan.

..piikki saatiin menemään mutta se jäi kissan kankkuun. Kissa juoksi kaapin alle. Että me oltiin helppoja asiakkaita! Katti sitten kuukahti ja päästiin ottamaan näytettä. Ei mitään. Ultralla katsottiin rakko jossa ylläri pylläri ei ollutkaan pissaa. Helvetin rontti oli aavistanut tämän ja käynyt varmaan pissaamassa mun crocseihin ennen lähtöä. Sovittiin, että kisua nesteytetään ja se jää sinne kunnes näyte saadaan otettua.

Tässä välissä muu perhe kävi mummolassa nauttimassa pannaria ja kahvia :) Parin tunnin päästä puhelin soi ja ilmoitettiin että kissa on valmis kotiinlähtöön. Paikan päällä sitten sain alustavan diagnoosin; stressiperäistä pissaamista vääriin paikkoihin (näytteessä ei näkynyt bakteereja), kipulääkekuuri kolmeksi päiväksi ja odotellaan viljelyn tuloksia vuorokausi. Ajattelin että kyllä minä kissani tunne ja sillä varmasti on tulehdus, mutta tyydyin odottamaan seuraavaa päivää.

Seuraavana päivänä sitten soitin eläinlääkäriin ja kysyin tuloksia. Hoitaja vastasi että oli siellä bakteereja ja tuletko hakemaan antibiootit. (Hahaa, oikeassa olin!) Minä sitten hain antibiootit ja saatiin tabletteina (of course) kuuri kymmeneksi päiväksi.

Tässä kohtaa jokainen joka ei tiedä, voi googlata "kuinka annat kissalle pillerin". Meillä eka yritys meni melkein hakutuloksessa tulevan hauska kiertokirjeen mukaan. Yritin murskata tabletit myös ruokaan, sillä tuloksella että kissa kieltäytyi kokonaan syömästä. Vasta tänä aamuna sain tabletit menemään suht kivuttomasti kissan kurkusta alas ja toivon että niin käy myös vastaisuudessa, seuraavien 9 päivän ajan, kahdesti päivässä. 

Ja tämä lystihän maksoi 125e (yksi --tun pissanäyte), ja sain vielä suosituksen että pissanäyte otetaan kuurin jälkeen uudestaan. Yritän kyllä tällä kertaa ottaa sen itse, niin säästyy monen ihmisen aikaa ja kädet.

Niin, ja kiitoksena kokemuksistaan kissa tosiaankin pissasi seuraavana yönä mun Crocseihin. Laitoin ne aamulla jalkaani kun lähdin hakemaan lehteä.. :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti