maanantai 18. marraskuuta 2013

Kaikkien maanantaiden Äiti!

Tää maanantai alkoikin sitten niin maan perusteellisella --tutuksella että ei mitään rajaa! Äijä soitti töistä aamulla ja herätti kertomalla että joku riemuidiootti oli katkonut meidän (mun!) autosta toisen pyyhkijän kokonaa. SIllä aikaa, kun auto oli 20 min kadun varressa parkissa. Siis aamuyöllä, kun tekivät kuskinvaihtoa toisen hepun kanssa ja sitten siitä pääsee suoraan toinen ajamaan tallille henkilöautolla. Ni prkl.

Eihän siitä mitään ilmoitusta viitti ees tehdä kun ei tollasia kiinni saada kuitenkaan. Kamera siinä kyllä oli, mutta ei jaksa nähdä vaivaa. Uusi pyyhkijän varsi kun löytyi kahdella puhelinsoitolla naapurikunnasta purkamolta ja maksoi 25e. Jo vakuutusyhtiön omavastuu on sen 150e, joten siinä olis vaan köyhtynyt enemmän! :O

Sitten joku kaatoi taas tuulettimeen kottikärryllisen scheissea ja päätti että enpä päässyt sinne toiseenkaan kouluun :( Hakijoita oli 136 ja 28 otettiin sisään. Eipä siinä, olisin vaan tosi tosi kovasti halunnut sinne. Päädyin sitten laittamaan uudet paperit seuraavaan hakuun.

Eikä siinä vielä kaikki! Mentiin ystävän kanssa sitten siivoamaan uutta asuntoa. Tarkoitus oli vaan pyyhkäistä äkkiä kaapit ja alkaa maalaamaan J:n huoneen seiniä. Vaan eihän se mennytkään kuin Strömsössä...

..jouduttiin tekemään perusteellinen siivous koko keittiöön! :O Liesituuletin oli niin kamalassa paksussa ruskeassa rasvassa että meinsain oksentaa irrottaessani sitä suodatinta. Lasikupu oli niin kamalassa töhnässä että ei siitä nähnyt enää edes läpi. (Hitto kun en tajunnut ottaa siitä kuvaa) Kaappien ovissa oli sellaisia tahroja jotka olis lähtenyt ihan vaan pyyhkäisemällä. Joten siellä on edellinen asukas tasan vaan imuroinut ja pessyt lattiat. En tästä silti viitsi vuokraisännälle mitään ilmoittaa, koska tää edellinen asukas sattuu olemaan mun kaveri. Mutta kyllä se vituttaa suoraan sanottuna! Puhumattakaan mitä löytyi laatikoiden takaa (voiveitsi mm.) ja hellan alta (hulluna roskaa). Ja hän vielä lupasi mulle että kyllä hän siivoaa kunnolla. Kun vielä mainitsin asiasta että ei olis aikaa siivoilla kahta kämppää ja hoitaa samalla muuttoa ja lastakin.. Että kivat sille.

Että ei sitten maalattu. Menen huomenna maalaamaan ja otan samalla kattolamppujen kiinnityskohdista kuvat kaverille joka lupasi sähkömiehenä tulla asentamaan siihen päälle pistokkeet. Ei viittis sokeripaloilla liittää kun kaikissa meidän lampuissa on pistokeliitäntä. Pitänee samalla porata pari palovaroitinta kattoon. Nekin kun puuttuu.

Sellainen maanantai mulla. Pitänee alkaa suunnittelemaan että mitäs sitten kun en kouluun päässytkään. ENsi viikolla on työkkäriin mentävä joka tapauksessa, eiköhän homma siellä selkene.

Ei ole muuten työkkärikään järjestänyt tänä vuonna ollenkaan sosiaali- ja terveysalan työvoimakoulutusta Päijät-Hämeessä. On se jännä juttu koska kuitenkin hoitajista on huutava pula ja ihmisiä hakeutuu koulutukseen jatkuvasti ja suurin osa heistäkin on työttömiä. Ja yhteishaussa ei voi hakea kouluun jos on jo joku ammatti. Ja kuitenkin töitä olis saatava ja tehtävä mutta milläs teet kun ei ole sitä koulutusta alalle jolle haluan töihin?

Ei muuta ku leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä. Mitäköhän lauantaista ja muutosta tulee kun viikko alkoi näin lupaavasti?

2 kommenttia:

  1. Jospa se kaikki huono nyt kasaantui tuohon maanantaille ja lauantai sujuu kuin tanssi. Olet kyllä aivan oikeassa, että taaperossa, kahden asunnon siivoamisessa ja muutossa on niin paljon hommaa, että hikoiluttaa täällä pelkkä ajatteleminen :) Se on tuo siisteys niin suhteellista, se mikä toiselle on kaatopaikka on toiselle pari sukkaa lattialla :D Toivottavasti ne löytävät sulle työkkäristä vaikka jonkun oppisopimuspaikan, että saat jalan oven väliin :)

    VastaaPoista
  2. Tiistai alkoi klo 4 herätyksellä kun poika oli niin nälkäinen eikä eilen ollut syönyt kunnolla. Kun keittiössä pakkasin kamoja niin olohuoneesta kuului iso rysäys ja mun kukka lattialla. Jes. Toivottavasti tää on ohi sunnuntaina. Sinne työkkäriinkin pitää varata erikseen aika. Kaikesta tehdään vaikeaa..

    VastaaPoista